Van maandag 4 november tot vrijdag 8 november vervangt het GVB de verharding tussen de tramsporen in de kruising Haarlemmerweg - Admiraal de Ruijterweg/Molenwerf. Hiervoor zijn de hele week afsluitingen op de kruising nodig.

  • Van maandag tot donderdag is de kruising deels afgesloten.
  • Van donderdagavond tot vrijdagmiddag is de kruising volledig afgesloten.
  • De afsluitingen zorgen voor flinke hinder voor autoverkeer.

Werkzaamheden GVB aan tramsporen

De Nieuwe N200 legde deze zomer de nieuwe drinkwaterleiding onder de kruising. Inmiddels is de gehele kruising opnieuw ingericht, alleen rijdt de tram nog over een tijdelijke ondergrond. In verband met de zettingstijd kan de definitieve grondlaag en daarbovenop het asfalt nu pas aangebracht worden. Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, moeten we grote delen van de kruising afsluiten.

Hinder voor autoverkeer; pak de fiets of ga met de tram

De tram blijft tijdens de werkzaamheden gewoon rijden. Ook fietsers en voetgangers kunnen de kruising oversteken. Met name autoverkeer krijgt de hele week te maken met flinke hinder, vooral als je de stad uit wilt. Behalve op de Haarlemmerweg verwachten we in ieder geval ook op de Bos en Lommerweg flinke vertraging. Maar ook de overige wegen rondom de Haarlemmerweg en Admiraal de Ruijterweg worden zeer druk. Automobilisten die de mogelijkheid hebben, raden we aan met de fiets of het openbaar vervoer te gaan.

Afsluitingen

Maandag 4 november 07.00 tot donderdagavond 7 november 20.00 uur

  • Haarlemmerweg stad uit: volledig dicht vanaf de Bos en Lommerweg.
  • Haarlemmerweg stad in: linksaf naar de Molenwerf niet mogelijk.
  • Molenwerf uit: linksaf de Haarlemmerweg op stad in en rechtdoor naar de Admiraal de Ruijterweg is niet mogelijk.
  • Admiraal de Ruijterweg uit: linksaf de Haarlemmerweg op richting de A10 is niet mogelijk.
  • Fietsers en voetgangers kunnen gewoon oversteken.
  • De tram blijft rijden volgens de reguliere dienstregeling.

Donderdagavond 7 november 20.00 uur tot vrijdagmiddag 8 november 12.00 uur
De kruising is volledig afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel blijven oversteken, en de tram blijft ook rijden.

Afronding werkzaamheden kruising Admiraal de Ruijterweg/Molenwerf

Naast de werkzaamheden van GVB werkt aannemerscombinatie ééN200 nog aan de verkeerslichten en op de zuidoosthoek van de kruising aan het fietspad en de parallelweg. De oversteek voor fietsers en voetgangers wordt veiliger en overzichtelijker gemaakt. Deze werkzaamheden zijn uiterlijk 15 november afgerond. Daarna zijn alle werkzaamheden van De Nieuwe N200 aan de kruising Haarlemmerweg - Admiraal de Ruijterweg/Molenwerf klaar.

Meer informatie

Met vragen of klachten over de werkzaamheden van 4 tot 8 november kunt u terecht bij het GVB via www.gvb.nl/klantenservice. Meer informatie over project De Nieuwe N200 vindt u op www.denieuwen200.nl of via Facebook, Twitter of Instagram @denieuwen200.

De afsluitingen op het kaartje gelden van maandag 4 november 07.00 uur tot donderdag 7 november 20.00 uur. Van donderdag 7 november 20.00 uur tot vrijdag 8 november 12.00 uur is de kruising helemaal afgesloten voor autoverkeer.