24 november start herstel verzakte ondergrond; extra reistijd verwacht

Vanaf zondagavond 24 november gaat de aansluiting van de N200 met de Australiëhavenweg en de Willem Schermerhornstraat een maand dicht voor al het verkeer. De N200 oversteken bij de Australiëhavenweg/Willem Schermerhornstraat is voor fietsers en voetgangers niet mogelijk. Verkeer wordt omgeleid via de oversteek bij de Seineweg. Doorgaand verkeer op de N200 blijft wel mogelijk.

Door de jaren heen is de Australiëhavenweg bij de aansluiting op de N200 verzakt. Aannemerscombinatie ééN200 gaat dit herstellen. Om veilig te kunnen werken, moet een groot deel van de kruising dicht. Pas als ééN200 de weg opbreekt, wordt duidelijk wat de oorzaak is van de verzakking. De ondergrond is opgebouwd uit verschillende lagen. Als de oorzaak in de bovenste laag zit, kan ééN200 de schade naar verwachting in een maand herstellen. Zit de schade dieper, dan zijn ingrijpende maatregelen nodig en dat kost meer tijd. In dat geval gaat de weg voorlopig weer open en volgen er volgend jaar nieuwe afsluitingen.

Hoe kan ik rijden?

Doorgaand verkeer op de N200 blijft in beide richtingen mogelijk. Verkeer van of naar Westpoort wordt omgeleid via de Theemsweg en Seineweg. Verkeer van en naar Geuzenveld wordt omgeleid via de Burgemeester de Vlugtlaan. Bus 80 blijft rijden, vanuit Amsterdam met een kleine omleiding. Fietsers kunnen de N200 oversteken bij de Seineweg, en kunnen daarvoor het nieuwe fietspad langs de N200 tussen de Australiëhavenweg en de Seineweg gebruiken. Bekijk de fietsroute.

Goed voorbereid op weg

Automobilisten, fietsers en voetgangers moeten rekening houden met extra reistijd vanwege de omleiding en extra drukte. Automobilisten kunnen voor vertrek www.denieuwen200.nl checken en/of routeplanners van Google Maps, Waze en Flitsmeister gebruiken. De afsluitingen zijn erin verwerkt en passen uw route erop aan. Houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten voor de meest actuele informatie. Afsluitingen en omleidingen worden ook altijd aangegeven met gele borden langs de weg.

Fietsers en voetgangers kunnen voor de actuele fietsroutes kijken op www.denieuwen200.nl/fiets. Voor mensen die de N200 normaal lopend oversteken bij de Australiëhavenweg heeft aannemer ééN200 enkele leenfietsen beschikbaar. U kunt een aanvraag indienen bij ééN200 via info@een200.nl. Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal fietsen is en dat u voor gebruik een gebruikersovereenkomst moet ondertekenen.