Afsluitingen Dokter Baumannplein en Amsterdamsestraatweg Halfweg vanaf 19 augustus

Vervangen riool onder parallelwegen N200

Aannemerscombinatie ééN200 vervangt in Halfweg het riool onder de parallelwegen naast de N200 en richt de weg opnieuw in. Vanaf maandag 19 augustus zijn het Dokter Baumannplein (zuidzijde N200) en de Amsterdamsestraatweg daarom afgesloten. Ook zijn er minder rijstroken beschikbaar bij de kruising Oranje Nassaustraat.

Afsluitingen vanaf maandag 19 augustus

1. Dokter Baumannplein en Amsterdamsestraatweg

Het Dokter Baumannplein en de Amsterdamsestraatweg zijn van maandag 19 augustus t/m vrijdag 15 november afgesloten voor autoverkeer en fietsers tussen de Boezembrug en de Wilhelminastraat. Ook zijn de parkeervakken niet beschikbaar. Tussen de Wilhelminastraat en de Schoolstraat is de weg momenteel al dicht. Dit duurt ook tot 15 november.

2. Amsterdamsestraatweg

De Amsterdamsestraatweg is van maandag 19 augustus t/m vrijdag 18 oktober afgesloten tussen de Schoolstraat en de Oranje Nassaustraat. Het fietspad is afgesloten.

3. Oranje Nassaustraat minder rijstroken

Van maandag 19 augustus t/m vrijdag 13 september zijn er minder rijstroken op de N200 ter hoogte van de kruising Oranje Nassaustraat. Bij de Oranje Nassaustraat is er slechts 1 rijstrook beschikbaar van en naar de N200.

Hinder en maatregelen

Omwonenden

Woningen en bedrijven blijven te voet bereikbaar via loopschotten. De woningen en bedrijven blijven ook bereikbaar voor hulpdiensten. Bewoners die vlakbij de werkzaamheden wonen, kunnen enige geluids- en trillingshinder van machines ervaren. Tijdens de afsluiting van het Dr. Baumannplein en de Amsterdamsestraatweg heffen we het eenrichtingsverkeer op de Haarlemmermeerstraat tijdelijk op. 

Bewoners aan de zuidkant van de N200 in Halfweg zijn hierover per brief op de hoogte gebracht op 7 augustus.

Dag en nacht doorwerken

Van vrijdagavond 30 augustus tot maandagochtend 2 september werkt ééN200 een weekend dag en nacht door ter hoogte van de N200 bij de aansluiting van de kruising Oranje Nassaustraat met de Amsterdamsestraatweg. Direct omwonenden kunnen tijdens dit weekend enige geluidshinder hebben.

Weggebruikers

Weggebruikers die met de auto via de Oranje Nassaustraat van of naar de N200 rijden, moeten rekening houden met meer drukte omdat er tijdelijk minder rijstroken zijn bij de kruising Oranje Nassaustraat. Vooral tijdens de spits verwachten we dat de vertraging flink kan oplopen. Er is gezocht naar een werkwijze waarbij de kruising Oranje Nassaustraat openblijft voor al het verkeer. Zo blijft Halfweg bereikbaar.

Goed voorbereid op weg

Kijk voor vertrek via www.denieuwen200.nl de actuele verkeersdrukte op camera bij de kruising Oranje Nassaustraat. Of gebruik routeplanners van Google Maps, Waze en Flitsmeister. Afsluitingen en actuele verkeersdrukte zijn daarin opgenomen. Zo gaat u voorbereid op weg.

Bekijk ook