Willem Schermerhornstraat - Australiëhavenweg weer open

 

De aansluiting van de N200 met de Burgemeester de Vlugtlaan (Slotermeer) is van woensdagochtend 21 november tot en met donderdagavond 6 december afgesloten voor autoverkeer. Daarnaast is linksaf slaan van de N200 vanuit Haarlem richting de Seineweg en linksaf slaan vanaf de Seineweg naar de N200 richting Amsterdam niet mogelijk.


Op 21 november zijn de werkzaamheden aan de kruising Willem Schermerhornstraat - Australiëhavenweg klaar en gaat de aannemer direct door met de kruising Burgemeester de Vlugtlaan - Seineweg. Aannemerscombinatie ééN200 legt nieuwe drinkwatertransportleidingen aan langs de N200. Om de leidingen onder de kruisingen door te leggen, zijn afsluitingen nodig. Om Westpoort, Slotermeer en Geuzenveld bereikbaar te houden, pakt de aannemer de kruisingen één voor één aan. Voor automobilisten van en naar Slotermeer en Westpoort gelden afsluitingen en lokale omleidingen.

Wat blijft mogelijk?

Doorgaand autoverkeer op de N200 blijft mogelijk. Vanaf de N200 vanuit Amsterdam rechtsaf slaan naar de Seineweg en rechtsaf van de Seineweg naar de N200 richting Halfweg blijft ook mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden de N200 ook gewoon oversteken. Bekijk ook dit kaartje.

Omleidingen voor autoverkeer

Verkeer van en naar Slotermeer wordt omgeleid via Geuzenveld (Willem Schermerhornstraat). Verkeer vanuit Halfweg naar Westpoort rijdt via de Australiëhavenweg, verkeer van Westpoort naar Amsterdam wordt omgeleid via de Basisweg. Gele omleidingsborden langs de weg geven de route aan.

Andere route voor de bus

Vanwege de afsluitingen rijden bus 61, 69 en 80 een aangepaste route. Een aantal bushaltes van lijn 61 en 69 komt tijdelijk te vervallen. Kijk voor de dienstregeling van de bus op www.maps.gvb.nl.

Voorbereid op weg

Check voor je vertrekt de actuele routeinformatie via www.denieuwen200.nl. De afsluitingen zijn in de kaart en routeplanner verwerkt. Tijdens je reis kun je je laten navigeren door Google Maps of Waze. In de apps zijn de afsluitingen verwerkt en ze passen je route erop aan. Zo ga je goed voorbereid op weg en voorkom je onnodig omrijden.

Waarom zijn de afsluitingen nodig?

Onderdeel van de werkzaamheden aan de N200 is het aanleggen van nieuwe drinkwatertransportleidingen. De afsluitingen op de kruisingen zijn nodig om de nieuwe drinkwatertransportleiding onder de kruising door te leggen. De leidingen komen onder het fietspad langs de N200. 

Meer weten?

Kijk op www.denieuwen200.nl of volg De Nieuwe N200 op Facebook of Twitter.