Houd rekening met omleidingen en extra reistijd; vooral vrijdag 6 maart forse hinder verwacht


De komende weken zijn er op de N200 tussen Amsterdam en Halfweg diverse afsluitingen om werkzaamheden aan de weg af te ronden. De meeste afsluitingen zijn in het weekend. Maar er is ook een afsluiting op vrijdag 6 maart. We verwachten dan forse verkeershinder op en in de omgeving van de N200. Ga goed voorbereid op weg en mijd de spits waar mogelijk.

 

Overzicht afsluitingen

  • Vrijdagavond 28 februari – maandagochtend 2 maart
    De N200 is dicht richting Amsterdam tussen de Oranje Nassaustraat in Halfweg en de Australiëhavenweg in Amsterdam; zondag is de weg ook dicht richting Halfweg.
  • Donderdagavond 5 maart - maandagochtend 9 maart
    De N200 is in beide richtingen dicht tussen de Australiëhavenweg en de Radarweg. Ook zijn de aansluitingen van de Seineweg/Burgemeester de Vlugtlaan op de N200 dicht. Fietsers en voetgangers kunnen de N200 niet oversteken bij deze kruising.
  • Vrijdagavond 20 maart – maandagochtend 23 maart
    De N200 is in beide richtingen dicht tussen de Oranje Nassaustraat in Halfweg en de Seineweg in Amsterdam. Ook de tussenliggende aansluitingen (Osdorperweg, Australiëhavenweg en Willem Schermerhornstraat) zijn afgesloten.

Meer informatie over deze afsluitingen en de bijbehorende omleidingen vindt u op onze overzichtspagina. Vooral op vrijdag 6 maart verwachten we forse hinder op en in de omgeving van de N200.

Ga goed voorbereid op weg

Reist u tussen Haarlem en Amsterdam? Volg de omleiding via de A9/A5. Verkeer in Amsterdam wordt lokaal omgeleid. De afsluitingen en omleidingen staan op gele borden langs de weg. U kunt ook met de trein of de fiets reizen. Check voor vertrek www.denieuwen200.nl en/of gebruik routeplanners van Google Maps, Waze en Flitsmeister voor de handigste route. Houd de actuele overzichtspagina en onze Facebookpagina in de gaten voor actueel nieuws over afsluitingen.

Waarom zijn de afsluitingen nodig?

De komende weken ronden we de werkzaamheden aan de N200 tussen de Seineweg en Halfweg grotendeels af. Zo richten we onder meer in één weekend de kruising Seineweg/Burgemeester de Vlugtlaan opnieuw in, brengen we het definitieve asfalt aan op de weg, plaatsen we verlichting en zorgen we dat de verkeerslichten optimaal gaan functioneren. Ook vullen we op enkele plekken de oude drinkwatertransportleidingen onder de N200 met schuimbeton. We voeren deze werkzaamheden zo veel mogelijk ’s nachts en in het weekend uit, omdat er dan minder verkeer op de weg is. In het weekend van 6 tot 9 maart combineren we veel werkzaamheden, waardoor ook een afsluiting op vrijdag overdag nodig is.