Forse verkeershinder voor automobilisten van en naar Halfweg

In april voert ééN200 in Halfweg werkzaamheden uit bij de kruising van de N200 met de Oranje Nassaustraat en Dubbele Buurt. De aannemer vervangt een deel van de riolering onder de kruising en voert asfaltwerkzaamheden uit. Om de bereikbaarheid van Halfweg en Zwanenburg overdag zo optimaal mogelijk te houden, zijn er in de nachten diverse afsluitingen gepland.

Bewoners van Halfweg die ’s avonds of ’s nachts met de auto op pad gaan, kunnen hier flinke hinder van ondervinden. Ook doorgaand verkeer tussen Haarlem en Amsterdam krijgt te maken met de afsluitingen.

Wat is er afgesloten?

  • Nachten 6-10 april: van maandagavond 6 april tot vrijdagochtend 10 april is het tussen 20.00 en 05.00 uur niet mogelijk om de Oranje Nassaustraat in te rijden vanaf de N200. Verkeer wordt omgeleid via Zwanenburg.
  • Nachten 14-19 april: van dinsdagavond 14 april tot zondagochtend 19 april is de N200 richting Haarlem tussen 20.00 en 05.00 uur dicht tussen de Australiëhavenweg en de Boezembrug. Ook de aansluiting van de N200 met de Dubbele Buurt is afgesloten. De wijk uit kan tijdens deze nachten via het fietspad aan de noordzijde. De rode paaltjes worden daarvoor tijdelijk verwijderd, zodat auto’s deze route via de Wethouder van Essenweg naar Dortmuiden kunnen nemen.
  • Nachten 20-25 april: van maandagavond 20 april tot zaterdagochtend 25 april is de N200 voor verkeer vanuit Haarlem richting Amsterdam tussen 20.00 en 05.00 uur dicht tussen de Sugar City Ring en de Osdorperweg in Halfweg. Ook de aansluiting met de Oranje Nassaustraat in Halfweg is afgesloten.

Gedetailleerde informatie over deze afsluitingen en de verschillende omleidingsroutes staat in het Overzicht afsluitingen N200 voorjaar 2020. Direct omwonenden van de werkzaamheden ontvingen een brief.

Ga goed voorbereid op weg

De hinder kan voor bewoners van Halfweg en Zwanenburg tijdens deze nachtafsluitingen fors zijn. Ga goed voorbereid op weg en check voor vertrek www.denieuwen200.nl. Of gebruik routeplanners van Google Maps, Waze en Flitsmeister voor de juiste route. De afsluitingen en omleidingen worden ook aangegeven met gele borden langs de weg.

De Nieuwe N200 tijdens corona

Het werk aan de N200 kan vooralsnog doorgaan. We houden ons tijdens het werk aan de richtlijnen van het RIVM en de landelijke maatregelen. We volgen het nieuws over het coronavirus op de voet. Zodra er iets verandert voor de werkzaamheden, laten we dat weten via onze website en onze Facebookpagina. Met nood- en hulpdiensten zijn afspraken gemaakt zodat hun bereikbaarheid en aanrijdtijden onveranderd blijven.