Start bouw van in totaal drie nieuwe N200-oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers

Op zaterdag 12 oktober is ter hoogte van Sportpark Spieringhorn en de Burgemeester Eliasstraat het brugdek van de eerste nieuwe brug voor fietsers en voetgangers over de Haarlemmertrekvaart geplaatst. Nu de constructie voor de nieuwe Eliasbrug op zijn plek ligt, start aannemerscombinatie ééN200 met de opbouw van de brug en het maken van de nieuwe oversteekplaats voor voetgangers en fietsers over de N200.

De tekst gaat verder onder de video.


Prefab brug: snel geplaatst

De afgelopen tijd is het brugdek van de brug gebouwd in de fabriek. Op zaterdagmorgen arriveerde de constructie van de brug in twee delen op de bouwplaats. Nadat de twee delen op een frame geplaatst zijn, is de brug in zijn geheel over de Haarlemmertrekvaart gehesen.

Drie nieuwe oversteekplaatsen

Het inhijsen van de constructie voor de Eliasbrug is de eerste stap in het realiseren van drie nieuwe oversteekplaatsen over de N200 voor fietsers en voetgangers. De nieuwe oversteekplaatsen bij de Eliasstraat, de Subangstraat en de Kingsfordweg verbinden Sloterdijk, Geuzenveld-Slotermeer en Bos en Lommer en geven meer ruimte aan fietsers en voetgangers. Nu nog steken fietsers en voetgangers de N200 bijvoorbeeld over bij de Seineweg of de Radarweg. Deze kruisingen liggen ruim een kilometer bij elkaar vandaan. De drie nieuwe bruggen gaan pas open als de oversteekplaatsen helemaal klaar zijn, naar verwachting is dit in het voorjaar van 2020.

Gebiedsontwikkeling Sloterdijk

Onderdeel van De Nieuwe N200 is het aanleggen van een stedelijke weg tussen de Admiraal de Ruijterweg en de Seineweg: een groene entree voor Amsterdam met een maximumsnelheid van 50 km/h en drie extra oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Mede dankzij het aanleggen van de stedelijke weg kan Sloterdijk uitgroeien tot woon-werkwijk: beter verbonden met het omliggende gebied en met meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

  • slide
  • slide
  • slide