Tijdelijk onderkomen bij OBS de Margrietschool

De werkzaamheden aan de N200 zijn ingrijpend voor de omgeving. Zo ook voor BSO de Koekenbieren aan de Haarlemmermeerstraat in Halfweg. Het pand van de BSO bevindt zich pal naast de oude Boezembruggen, waar de werkzaamheden nu in volle gang zijn. Daarom staan op 17 juli de verhuiswagens klaar: de buitenschoolse opvang verhuist tijdelijk naar de Margrietschool in de Oranje Nassaustraat.  

Hinder bij de BSO

Vanuit het project ‘De Nieuwe N200’ zijn we al geruime tijd in gesprek met Peggy en Daniëlle Koekenbier, de oprichtsters van kinderopvang de Koekenbieren in Halfweg. Hun BSO-locatie in de Haarlemmermeerstraat ligt direct aan de Boezembruggen. Vanwege de te verwachten hinder daar was het dus direct duidelijk dat we voor de Koekenbieren een tijdelijk onderkomen nodig hadden.

Tijdelijk bij de Margrietschool

In overleg met de gemeente is besloten om de buitenschoolse opvang tijdelijk onder te brengen in de OBS de Margrietschool. De school is een kleine 500 meter verderop, in de Oranje Nassaustraat. Het meest logische moment voor de verhuizing was het einde van het schooljaar. Op die manier is de verhuizing van de BSO voor de school en de leerlingen minder ingrijpend. De ouders zijn door de school op de hoogte gesteld van de tijdelijke regeling.

Ondanks dat de schoolvakantie voor de Margrietschool begint, kunnen de kinderen tijdens de vakantie doordeweeks gewoon bij de BSO terecht. Koekenbieren blijft bij de Margrietschool tot dat de nieuwe Boezembrug helemaal klaar is. Naar verwachting is dat in het voorjaar van 2020.

Spaar voor de Margrietschool met Go Velo

Wist u dat u met de fiets-app van Go Velo punten kunt sparen voor de Margrietschool? De Go Velo-app houdt uw gefietste kilometers bij en rekent deze om naar punten. Hiermee kunt u leuke dingen kopen in de app-shop, meedingen in de Go Velo-loterij of een donatie doen aan een (lokaal) goed doel. Meld u aan en spaar voor de Margrietschool!