Vooruitblik naar de werkzaamheden in het nieuwe jaar

 

In 2020 ronden we de grootscheepse renovatie van de N200 af. Het wordt een jaar vol mijlpalen: de oplevering van de groene stadsentree van Amsterdam, de opgehoogde dijk, de ecopassage, de duiker bij de Polanenkade én de ingebruikname van de nieuwe Boezembrug in Halfweg. Wat kunt u dit jaar verwachten van de Nieuwe N200? Blik in dit artikel met ons vooruit naar 2020.

 

Halfweg

In Halfweg heeft ééN200 de zuidelijke Boezembrug gesloopt en de fundamenten aangebracht waarop de nieuwe brug kan worden gebouwd. Dat is precies wat we in 2020 doen; de brug bouwen en het herinrichten van de noordzijde van het Dokter Baumannplein. Begin januari ronden we de laatste werkzaamheden in de Amsterdamsestraatweg en het Dokter Baumannplein aan de zuidzijde van de N200 af, waarna de parallelweg weer beschikbaar is voor het verkeer.

Halverwege januari is de duiker bij de Polanenkade aan de zuidkant van de N200 ook klaar en gaat het verkeer op de N200 over de zuidbaan rijden. Vervolgens sluiten we de noordbaan af en vervangen we de duiker aan de noordzijde. De duiker is de onze huidige planning in april klaar. De riolering en de bestrating aan deze kant van de N200 gaan we ook vervangen in opdracht van gemeente Haarlemmermeer.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Amsterdam

In Amsterdam is de nieuwe drinkwaterleiding in gebruik genomen en de nieuwe stedelijke entree heeft in 2019 duidelijk vorm gekregen. De brede middenberm is beplant met bomen en bloembollen en verkeer rijdt over het nieuwe stille asfalt. Dit jaar maken we de oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers af met stoplichten en worden de langzaamverkeerbruggen afgebouwd. We hebben de oude geluidsschermen hergebruikt en maken ze grondig schoon zodat ze er weer fris uitzien. Daarnaast werken we in januari nog aan delen van het fietspad langs de N200.

Ecopassage en dijk

De nieuwe ecopassage en opgehoogde dijk zijn bijna klaar. Omdat de ecopassage onder de dijk doorloopt, hebben we in 2018 een vervangende dijk aangelegd die de achterliggende polder voldoende beschermt tegen het water. Dit nieuw stukje dijk gaan we beplanten. Ook leggen we de laatste hand aan de opgehoogde dijk: we brengen de bovenste laag asfalt aan en plaatsen een barrière tussen de twee rijbanen.

Afsluitingen

Om het werk af te maken, zijn er in 2020 nog afsluitingen van de N200 nodig. We gaan bijvoorbeeld de oude drinkwatertransportleidingen onder de N200 vullen met schuimbeton en brengen het definitieve asfalt aan op de weg. We doen dit ’s nachts en in het weekend, omdat er dan minder verkeer op de weg is. Tijdens deze afsluitingen kunt u hinder ervaren van de werkzaamheden. Bekijk hier het actuele overzicht van de afsluitingen in het voorjaar van 2020.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Blijf op de hoogte

Via onze website, Facebook, Instagram en Twitter houden we u op de hoogte van de komende werkzaamheden, afsluitingen en voortgang.