Fietsprogramma project De Nieuwe N200 werpt vruchten af

Deelnemers aan het fietsprogramma Go Velo hebben een donatie voor de Margrietschool bij elkaar gefietst. De Margrietschool heeft met deze donatie de Mindset Movers Toolkid gekocht. Op woensdag 16 oktober werd de Toolkid overhandigd aan de school. Het fietsprogramma Go Velo is door het project De Nieuwe N200 ingezet om mensen te motiveren over te stappen van de auto op de fiets.

De wegwerkzaamheden aan de N200 tussen Amsterdam en Halfweg zorgen voor extra drukte op de weg. Ook komende maanden werkt De Nieuwe N200 nog op verschillende plekken aan de N200. Bovendien krijgen ook fietsers te maken met afsluitingen en omleidingen op hun route. Daarom richt Go Velo zich ook op mensen die al fietsen, om hen aan te moedigen om te blijven fietsen, ondanks omleidingen op de fietsroute.

Beloning voor iedere fietskilometer met Go Velo

Weggebruikers van de N200 die de fiets pakken in plaats van de auto, kunnen zich aanmelden voor Go Velo. De Go Velo-app houdt de gefietste kilometers bij en motiveert om regelmatig met de fiets te gaan. Voor iedere gefietste kilometer ontvangen deelnemers een punt. Punten kunnen ingewisseld worden in de webshop voor producten, donaties aan een goed doel of acties van lokale ondernemers. Afgelopen zomer konden deelnemers hun punten inwisselen tegen een donatie aan de Margrietschool.

Punten sparen voor een Mindset Movers Toolkid

Inmiddels leverden de deelnemers van Go Velo ruim 10.000 punten in voor een donatie aan de Margrietschool. Dat staat gelijk aan ruim 10.000 fietskilometers. Daarmee heeft de school een Mindset Movers Toolkid gekocht. Mindset Movers wil kinderen op school beter laten leren door sport en spel. De ToolKid is een doos vol actieve opdrachten die de school kan gebruiken tijdens de les of pauze. Nadine Duymaer van Twist, directeur van de Margrietschool: “De werkzaamheden rondom onze school zijn al een tijdje bezig, dat zorgt af en toe voor hinder. Fijn dat er op deze manier iets terug gedaan wordt en dat er zoveel gefietst is door zowel de ouders als de kinderen. En met deze ToolKid kunnen we onze kinderen nog meer laten bewegen!”

“Het is bijzonder om te zien dat in korte tijd 10.000 km is gefietst, dat is van Halfweg tot de evenaar en terug. De betrokkenheid van de deelnemers bij de Margrietschool is groot. En het animo om op de fiets te stappen ook. Een mooi resultaat!” aldus Udo Greuter, omgevingsmanager Halfweg bij het project De Nieuwe N200.

Kinderen van de Margrietschool, Nadine Duymaer van Twist (directeur van de Margrietschool), Eva van Schaijk (Go Velo), Udo Greuter (omgevingsmanager Halfweg De Nieuwe N200).