Op 5 december start Liander met de aanleg van nieuwe elektriciteitskabels naast het fietspad langs de N200. Tijdens deze werkzaamheden wordt het fietspad voor (brom-)fietsers in zijn geheel afgesloten. (Brom-)Fietsers worden omgeleid met de bekende gele borden. Deze werkzaamheden zijn nodig ter voorbereiding op de aanleg van twee nieuwe drinkwatertransportleidingen. Deze leidingen voeren straks het drinkwater voor één derde van de Amsterdammers aan.

Tijdens de afsluiting van het fietspad zijn er twee omleidingsroutes: één voor fietsers en één voor bromfietsers. Fietsers vanaf Halfweg fietsen over het zogenoemde ‘Kronkelpad’ richting de Joris van den Berghweg. Daar sluit de omleidingsroute aan op de Tom Schreursweg en verder over de Ruys de Beerenbrouckstraat en de Burgemeester Vening Meineszlaan richting de Admiraal de Ruijterweg. Bromfietsers mogen geen gebruik maken van het Kronkelpad. Daarom rijden zij vanaf Halfweg via de Osdorperweg direct naar de Tom Schreursweg. Deze route geldt ook vanuit Amsterdam richting Halfweg.

Tot medio mei 2018 worden (brom-)fietsers omgeleid.

Naar verwachting is Liander medio mei 2018 klaar met de werkzaamheden en wordt het fietspad tijdelijk weer opengesteld voor (brom) fietsers. Let op!!! Als de aanleg van de twee drinkwaterleidingen van start gaat, wordt het fietspad langs de N200 opnieuw afgesloten.

Kaart: Omleidingsroute voor fietsers en bromfietsers tussen Halfweg en Amsterdam Nieuw West

Kaart: Omleidingsroute voor fietsers en bromfietsers tussen Halfweg en Geuzenveld-Slotermeer

Kaart: Omleidingsroute voor fietsers en bromfietsers tussen Halfweg en Slotermeer - Noord-Oost en Bos en Lommer