Op 17 mei begint aannemerscombinatie ééN200 met de voorbereidende werkzaamheden van de sloop van de Boezembruggen in Halfweg. Kort daarna sloopt één200 de zuidelijke brug. Het verkeer rijdt dan over de noordelijke brug waar één rijstrook per rijrichting beschikbaar is. Deze werkzaamheden zorgen voor verkeershinder.

Op 17 mei starten de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de brug. Als alles volgens planning verloopt start op 28 mei de sloop van de zuidelijke brug. ÉéN200 begint aan de kant van Sugar City. De sloopwerkzaamheden duren naar verwachting tot medio juli. Daarna start de bouw van de nieuwe brug.

Wegafsluitingen

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, zijn diverse wegafsluitingen nodig.

Autoverkeer

Van vrijdagavond 17 mei tot maandagochtend 20 mei wordt in Halfweg de verkeersituatie aangepast. We brengen hiervoor markeringen aan op de weg. In verband met andere werkzaamheden en evenementen in de buurt verwachten we veel drukte. Vanaf maandagochtend 20 mei staat de nieuwe fasering op de weg. Er is dan één rijstrook per rijrichting beschikbaar op de noordelijke brug. De zuidelijke brug is dan buiten gebruik voor verkeer. Deze verkeerssituatie geldt tot voorjaar 2020.

In de nachten volgend op 20, 21, 22, 23 en 27 mei (tussen 22.00 en 5.00 uur) wordt de Haarlemmerweg tussen de Oranje Nassau/Dubbele buurt en Sugar City afgesloten. Autoverkeer wordt omgeleid. Ook de bus rijdt in deze nachten een alternatieve route. Kijk voor de actuele route en vertrektijden op connexxion.nl.

Voorbereid op weg
Ga je met de auto? Check voor je vertrekt onze routeplanner op www.denieuwen200.nl en/of gebruik Google Maps, Waze of Flitsmeister. De afsluitingen zijn in de kaart en routeplanners verwerkt.