Met ingang van maandag 17 juni

Ter hoogte van de kruising Admiraal de Ruijterweg - Molenwerf legt ééN200 momenteel de nieuwe drinkwatertransportleiding aan. Om het werk uit te kunnen voeren, geldt sinds half mei een aangepaste verkeerssituatie. Op deze situatie voeren we per maandag 17 juni een aantal aanpassingen door.
 

Sinds de start van de werkzaamheden kunnen fietsers de Admiraal de Ruijterweg niet oversteken bij de kruising. Veel fietsers steken op de verkeerde plaats over, waardoor ongewenste situaties ontstaan. Daarom voeren we enkele aanpassingen door die fietsers meer stimuleren om veilig over te steken.

Wat verandert er?


Voor fietsers en voetgangers

Vanaf 17 juni kunnen (brom)fietsers en voetgangers weer oversteken bij de Admiraal de Ruijterweg. Fietsers moeten afstappen en kunnen dan lopend bij het zebrapad met behulp van verkeerslichten oversteken.

Voor autoverkeer

Automobilisten die vanaf de N200 rechts afslaan naar de Admiraal de Ruijterweg worden via de trambaan geleid. Stoppen op de trambaan is niet toegestaan. Als gevolg van de wijziging is de Willem Leevendstraat voor autoverkeer tijdelijk niet bereikbaar vanuit de Admiraal de Ruijterweg. De straat is bereikbaar vanuit de zuidzijde via de Krelis Louwenstraat. De overige afsluitingen die sinds mei gelden, blijven van kracht.

Ga goed voorbereid op weg

Actuele informatie over afsluitingen en omleidingen voor fietsers en voetgangers vindt u op www.denieuwen200.nl/fiets. Tijdens de werkzaamheden aan de N200/Haarlemmerweg zijn de routeplanners van Google Maps, Waze en Flitsmeister voor autoverkeer altijd actueel. Ook de kaart op www.denieuwen200.nl is up-to-date.

Meer weten?

Kijk op www.denieuwen200.nl of volg De Nieuwe N200 op Facebook of Twitter.

Lees meer

De kruising Admiraal de Ruijterweg-Molenwerf is het meest complexe kruispunt dat wordt aangepakt. Niet alleen de drinkwaterleiding wordt vernieuwd. De oude hemelwaterafvoer wordt vervangen en de kruising wordt opnieuw ingericht om de doorstroming voor fietsers te verbeteren.

> Lees meer over deze werkzaamheden.