Vanmorgen zijn geplande werkzaamheden gestart bij de N200-kruising met de Willem Schermerhornstraat en Australiëhavenweg. De Willem Schermerhornstraat is in beide richtingen dicht voor de aanleg van de drinkwatertransportleidingen. Vanwege de veiligheid heeft het project De Nieuwe N200 in overleg met alle betrokken wegbeheerders besloten per direct ook de Australiëhavenweg richting de N200 af te sluiten.

Reden van de aanpassing is dat een deel van de automobilisten – ondanks aankondigingen langs de weg – de afzettingen negeert en aanwijzingen van verkeersregelaars niet opvolgt. Hierdoor ontstaan onveilige situaties op de weg die we absoluut willen voorkomen. Voor de veiligheid van het werk en weggebruikers is deze maatregel nodig.

Wat blijft mogelijk?

Doorgaand autoverkeer op de N200 blijft mogelijk in beide richtingen. Ook kunnen automobilisten vanaf de N200 vanuit Amsterdam rechtsaf slaan naar de Australiëhavenweg. Al het overige verkeer volgt de omleiding via de kruising Seineweg-Burgemeester de Vlugtlaan. De omleidingsroute staat via gele borden langs de weg aangegeven. Bekijk een kaartje van de verkeerssituatie.

Goed voorbereid op weg

Automobilisten kunnen het beste de auto laten staan, zo veel mogelijk buiten de spits reizen of met het ov. Als dat niet kan, wordt aangeraden om voor vertrek de actuele routeinformatie te checken via www.denieuwen200.nl. Tijdens het rijden kunnen automobilisten Google Maps of Waze gebruiken. Deze navigatieapps houden rekening met de afsluiting en passen de route erop aan.

Werkzaamheden

Onderdeel van de werkzaamheden aan de N200 is het aanleggen van nieuwe drinkwatertransportleidingen. De afsluitingen bij de kruising Willem Schermerhornstraat-Australiëhavenweg zijn nodig om de nieuwe drinkwatertransportleiding onder de kruising door te leggen. De werkzaamheden duren tot en met dinsdag 20 november. Tot die is tijd is ook de aangepaste verkeerssituatie van kracht.

Meer weten?

Kijk op www.denieuwen200.nl voor meer informatie over De Nieuwe N200 of stel uw vraag via Facebook of Twitter.