Per 1 oktober slechts één rijstrook per rijrichting beschikbaar

Weggebruikers krijgen vanaf aanstaande maandag te maken met een nieuwe verkeerssituatie op de N200 (Haarlemmerweg). Tussen Amsterdam en Halfweg is één rijbaan voor lange tijd afgesloten en verkeer kan alleen via de andere rijbaan rijden. Voor het verkeer is dan slechts één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Dit zal, zeker in de ochtendspits, veel verkeershinder veroorzaken op de A200 voor Halfweg richting Amsterdam.
 

Niet alleen de N200 wordt drukker door de werkzaamheden. Ook het omliggende wegennet in bijvoorbeeld Amsterdam Nieuw-West, Westpoort en Halfweg krijgt te maken met meer drukte. Om vertragingen te voorkomen, wordt verkeer via borden omgeleid over de A5 of A9-A4-A10. Langs de weg staan borden met de actuele reistijd met de snelste routes.

Ga goed voorbereid op weg

Op www.denieuwen200.nl is via een aantal camera’s live te zien wat de situatie op de weg is. De site bevat daarnaast een routeplanner voorzien van alle actuele afsluitingen en omleidingsroutes. Dit geldt ook voor de navigatieapps Google Maps en Waze.

Stap op de fiets

Automobilisten kunnen het beste hun auto laten staan en met ov of de fiets reizen. Speciaal voor bewoners en automobilisten start de fietscampagne Go Velo. De Go Velo app stimuleert weggebruikers om de auto te laten staan, de fiets te pakken en zo files te vermijden. Fietsers verdienen voor elke fietskilometer een spaarpunt. De spaarpunten kunnen binnen de app worden ingewisseld voor (lokale) producten, een kans in de loterij en donaties aan goede doelen. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.denieuweN200.nl/fiets.

Bekijk de actuele verkeerssituatie en plan je route via www.denieuwen200.nl