Vanaf eind 2017 tot eind 2019 krijgt de N200 (Haarlemmerweg), vanaf het station in Halfweg tot aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam, een grondige opknapbeurt en nieuwe inrichting. Het project ‘De Nieuwe N200’ organiseert op dinsdag 5 september een inloopbijeenkomst om u te informeren over de werkzaamheden.

De N200 is dringend toe aan onderhoud. De meer dan 350 jaar oude dijk onder weg is verzakt en het asfalt moet na jaren van intensief gebruik worden vervangen. Onder de weg liggen de oudste drinkwatertransportleidingen van Nederland, daterend uit 1853. Hiervoor in de plaats komen twee nieuwe leidingen, onder het fietspad.

In Amsterdam wordt de N200 tussen de Seineweg en Ring A10 West een stedelijke weg. Dit betekent meer groen en bomen, de snelheid wordt verlaagd tot 50 km per uur, extra oversteekplaatsen en een aantal nieuwe bruggen voor voetgangers en fietsers. Zo wordt de bereikbaarheid van de nieuwe woon/werkwijk Sloterdijk-Centrum vanuit het stadsdeel Nieuw-West een stuk beter. Vlakbij Halfweg komt een ecopassage en in Halfweg worden de weg opnieuw ingericht en de brug vervangen.

Rijkswaterstaat, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, gemeente Amsterdam en Waternet werken intensief samen op, aan en onder de N200.

Informatiebijeenkomst N200

Om u te informeren over de plannen organiseren wij een informatiebijeenkomst. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 5 september van17.30 uur tot 21.00 uur in ‘de Plaatsmakerij’ aan de Haarlemmerweg 506 – 516 in Amsterdam.

Eerste werkzaamheden en planning

Voor de aanleg van de nieuwe drinkwatertransportleidingen en een nieuwe elektrakabel, is het nodig om 220 bomen te verwijderen. Dit gebeurt eind september en duurt ongeveer een week. Er worden weer bomen terug geplant. Voor het verwijderen van de bomen is door de gemeente Amsterdam een kapvergunning afgegeven.

Fietspad naast de N200 wordt afgesloten

Eind 2017 begint Liander met de aanleg van een nieuwe elektrakabel. Hiervoor wordt het fietspad langs de N200 tussen de Admiraal de Ruijterweg en de Joris van de Berghweg volledig afgesloten. Fietsers worden omgeleid met de bekende gele borden.