Van vrijdagavond 20 september tot maandagochtend 23 september is de N200 volledig afgesloten tussen de Australiëhavenweg en de Kimpoweg in Amsterdam. De weg gaat in beide richtingen dicht.

Automobilisten tussen Haarlem en Amsterdam kunnen via de A9 en A5 rijden. De extra reistijd bedraagt slechts enkele minuten. In Amsterdam blijft het wel mogelijk de N200 over te steken bij de Australiëhavenweg/Willem Schermerhornstraat en de Seineweg/Burgemeester de Vlugtlaan. Er worden omleidingen aangegeven via Westpoort. Bus 80 blijft rijden volgens de reguliere dienstregeling. Tussen de Australiëhavenweg en de Burgemeester de Vlugtlaan mag deze het werk onder begeleiding passeren.

Ga goed voorbereid op weg

Check voor vertrek www.denieuwen200.nl en/of gebruik routeplanners van Google Maps, Waze en Flitsmeister voor de handigste route. Afsluitingen en omleidingen worden ook altijd aangegeven met gele borden langs de weg.

Waarom is deze afsluiting nodig?

De afgelopen maanden is de nieuwe drinkwatertransportleiding aan de zuidzijde van de N200 onder het fietspad aangelegd, getest en aangesloten. Onder de rijbaan van de N200 liggen de oude drinkwatertransportleidingen die niet meer in gebruik zijn. Ze blijven op hun plek liggen, maar moeten voor de veiligheid en stevigheid van de weg en de dijk worden volgestort met schuimbeton. Om daar veilig bij te kunnen, is het noodzakelijk dit deel van de N200 een weekend af te sluiten.