Komende drie weken afrondende werkzaamheden

Naast de N200 in Amsterdam zijn afgelopen maanden drie nieuwe bruggen gebouwd voor fietsers en voetgangers. De nieuwe oversteekplaatsen bij de Eliasstraat, de Subangstraat en de Kingsfordweg verbinden Sloterdijk, Geuzenveld-Slotermeer en Bos en Lommer en geven meer ruimte aan fietsers en voetgangers. Van maandag 18 mei tot 5 juni worden de verbindingen gereed gemaakt door het plaatsen van de verkeerslichten. Daarna gaan de bruggen open.

 

Om de verkeerslichten te kunnen plaatsen en aansluiten, gaat ter plekke in beide richtingen de maximumsnelheid omlaag en is een rijstrook minder beschikbaar op de N200. We verwachten beperkte hinder voor autoverkeer en geen hinder voor fietsers en voetgangers. De planning van de werkzaamheden en verkeersmaatregelen is als volgt:

  • Maandag 18 mei t/m vrijdag 22 mei: Subangstraat
  • Maandag 25 mei t/m vrijdag 29 mei: Kingsfordweg
  • Maandag 1 juni t/m vrijdag 5 juni: Eliasstraat

Als de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de brug gelijk opengesteld voor fietsers en voetgangers. Dat betekent dus dat de oversteekplaats bij de Subangstraat na 22 mei open is, de Kingsfordweg na 29 mei en de oversteek bij de Eliasstraat na 5 juni.

Gebiedsontwikkeling Sloterdijk

Onderdeel van De Nieuwe N200 was het aanleggen van een stedelijke weg tussen de Admiraal de Ruijterweg en de Seineweg: een groene entree voor Amsterdam met een maximumsnelheid van 50 km/h en drie extra oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Mede dankzij het aanleggen van de stedelijke weg kan Sloterdijk uitgroeien tot woon-werkwijk: beter verbonden met het omliggende gebied en met meer ruimte voor fietsers en voetgangers.