Amsterdam – Vanaf maandag 23 oktober beginnen de eerste zichtbare werkzaamheden langs de N200 voor project De Nieuwe N200. Eerst worden bomen verwijderd. Daarna start Liander met de aanleg van nieuwe elektrakabels naast het fietspad. Dit gebeurt om ruimte te maken voor de aanleg van twee nieuwe drinkwatertransportleidingen. Deze leidingen voeren straks het drinkwater aan voor één derde van de Amsterdammers.

Eerste zichtbare werkzaamheden aan de N200 (Haarlemmerweg)

Om de drinkwatertransportleidingen aan te leggen is een brede sleuf nodig. Daarvoor is het noodzakelijk om 220 bomen langs de N200 en de Joris van den Berghweg te verwijderen. Wortels van bomen die de sleuf doorkruisen, raken bij de graafwerkzaamheden namelijk zo beschadigd dat ze doodgaan. Ook kunnen de bomen onstabiel worden en omvallen. Tijdens het project worden ruim 300 bomen terug geplant. 

Nadat de bomen zijn verwijderd begint Liander medio december met de aanleg van nieuwe elektrakabels naast het fietspad. In totaal duren de werkzaamheden ongeveer 5 maanden.

Bereikbaarheid

Tijdens het verwijderen van de bomen blijft het fietspad in gebruik. Vanaf medio december wordt het fietspad geheel afgesloten vanaf de Admiraal de Ruijterweg tot aan Halfweg. Dit is nodig zodat Liander veilig en snel kan werken. Fietsers en bromfietsers worden omgeleid met de bekende gele borden.

Project de Nieuwe N200

Vanaf eind 2017 krijgt de N200 van Halfweg tot in Amsterdam een grondige opknapbeurt. Groot onderhoud aan de dijk, nieuwe drinkwatertransportleidingen, een nieuwe brug bij Halfweg en de aanleg van een ecopassage. Vier partijen werken samen om de N200 opnieuw in te richten. Zo wordt de uitvoeringsperiode verkort, kosten bespaard en krijgt het gebied een nieuwe uitstraling. De samenwerkende partijen zijn: Gemeente Amsterdam, Waternet, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Rijkswaterstaat.