In gesprek bij de Keizerskroon en tijdens rondleidingen langs het werk

Zo’n vijftig inwoners van Halfweg bezochten donderdag 15 augustus de inloopavond van project De Nieuwe N200 in Hotel de Keizerskroon. Medewerkers van aannemerscombinatie ééN200 en van projectorganisatie De Nieuwe N200 waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Een deel van de aanwezigen, vooral direct omwonenden van de werkzaamheden, zijn tijdens een wandeling langs het werk bijgepraat. Veel vragen zijn beantwoord.

Het werk van De Nieuwe N200 is in Halfweg in volle gang. De bouw van de nieuwe brug is gestart, we vervangen de riolering onder de parallelwegen aan de zuidzijde van de N200 en de duiker bij de Polanenkade. Sinds afgelopen maandag zijn het Dokter Baumannplein en de Amsterdamsestraatweg aan de zuidzijde van de N200 afgesloten. Over deze werkzaamheden zijn de inwoners van Halfweg (zuidzijde N200) begin augustus geïnformeerd via een brief. Hierin werden inwoners ook uitgenodigd voor de inloopavond.

Belangrijkste onderwerpen

Tijdens de inloopavond werden er vooral vragen gesteld over het intrillen van damwanden voor de nieuwe boezembrug, de bereikbaarheid van bewoners aan de Amsterdamsestraatweg en het Dokter Baumannplein en de planning van het project.

Omgevingsmanager bij De Nieuwe N200, Udo Greuter: “Het was goed om weer in gesprek te gaan, en van de bewoners te horen wat hun zorgen zijn. Het werk van De Nieuwe N200 betekent veel voor de omgeving in Halfweg, daarvan zijn we ons bewust. We doen er alles aan om in een zo kort mogelijke tijd het project succesvol uit te voeren, maar kunnen dat helaas niet doen zonder de omgeving te hinderen. We proberen waar dat mogelijk is passende oplossingen te bedenken om de impact te verminderen en Halfweg leefbaar, veilig en bereikbaar te houden. Het was goed om te horen dat de aanwezigen ondanks hun zorgen toch ook hun begrip toonden voor de werkzaamheden.”

Vragen?

Was u niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn bij de inloopavond, maar heeft u wel vragen? Op de pagina Veelgestelde vragen geven we op veel vragen een antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Stuur een e-mail aan info@denieuwen200.nl met uw vraag en contactgegevens, dan nemen we op korte termijn contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het project De Nieuwe N200? Houd dan de website www.denieuwen200.nl in de gaten. Of volg het project via Facebook, Twitter (@denieuwen200) en Instagram (@denieuwen200).