In Halfweg heeft ééN200 de afgelopen maanden hard aan de N200 gewerkt. Hoewel we nog niet klaar zijn, is het einde in zicht. We werken nog volop aan de bouw van de nieuwe Boezembrug en deze zomer slopen we de oude brug. In dit bericht leest u meer over de planning en de te verwachten hinder van de werkzaamheden de komende maanden.

 

Voortgang nieuwe Boezembrug

Over twee weken kan het autoverkeer over de nieuwe Boezembrug rijden. Fietsers en voetgangers moeten nog iets langer geduld hebben. ééN200 bouwt nog de staalconstructie voor het voetpad aan de zijkant van de brug en legt de fietsen voetpaden aan tussen de brug en het kruispunt bij SugarCity. Eind augustus stellen we het fiets- en voetpad op de nieuwe Boezembrug open.

 

Werkzaamheden parallelweg N200 2 tot 5 juni

Van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 juni voeren we op de parallelweg naast de N200 in Halfweg diverse afrondende werkzaamheden. Van dinsdag 2 juni vanaf 07.00 uur tot woensdag 3 juni 17.00 uur brengt ééN200 tegels met nummers en parkeerbeugels aan in parkeervakken van appartementencomplex Zon en Maan langs het Dokter Baumannplein. Op dinsdag 2 juni van 07.00 uur tot 17.00 uur wordt het Dokter Baumannplein aan de zuidzijde afgesloten tussen de Boezembrug en de Wilhelminastraat. De aannemer brengt dan het rode asfalt aan op het fietspad op de brug dat aansluit op het Dokter Baumannplein. En op donderdag 4 en vrijdag 5 juni brengt ééN200 de witte stenen als belijning aan in het fietspad van de Amsterdamsestraatweg.

Weekendafsluiting Boezembrug 5 tot 8 juni

Van vrijdagavond 5 juni 20.00 uur tot maandagochtend 8 juni 05.00 uur sluiten we de N200 in beide richtingen af tussen SugarCity en de Oranje Nassaustraat. In dit weekend werkt ééN200 24 uur per dag om de aansluitingen naar de nieuwe Boezembrug te bouwen. Doorgaand verkeer wordt via de A5 en A9 omgeleid. Lokaal verkeer kan via Zwanenburg rijden. Vanaf 8 juni rijdt het autoverkeer over de nieuwe Boezembrug. Dan begint ééN200 aan de sloop van de oude noordelijke Boezembrug.

Werkzaamheden Liander 6 en 7 juni

In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni sluiten we het Dokter Baumannplein nabij de Boezembrug voor ongeveer 5 uur af om werkzaamheden van Liander mogelijk te maken. Alle woningen blijven bereikbaar. U kunt wel hinder van geluid of trillingen ervaren door de werkzaamheden van Liander.

In de bewonersbrief vindt u meer informatie over hinder en verkeersmaatregelen en kaarten waarop u kunt zien waar de werkzaamheden precies plaatsvinden.