Deelnemers fietsen 248.576 km met Go Velo-app en sparen donaties aan goede doelen bij elkaar

De inzet van het fietsprogramma Go Velo rond de N200 is afgelopen. Deelnemers aan dit programma fietsten vanaf 1 september 2018 in totaal 248.576 km met de Go Velo-app. Bijna de helft van de deelnemers pakte voorheen voornamelijk de auto en is door de campagne overgestapt op de fiets.

In de app ontvangen deelnemers punten voor iedere fietskilometer. Daarmee hebben zij verschillende donaties voor (lokale) goede doelen bij elkaar gespaard, waaronder een donatie aan Don Bosco Halfweg-Zwanenburg.

Zes keer de wereld rond

Alexander de Baar, omgevingsmanager van het project: “Het is nieuw om een fietsstimuleringsproject in te zetten bij wegwerkzaamheden, maar het is een mooie manier om ervoor te zorgen dat het minder druk is op de weg. Deelnemers hebben in totaal 248.576 km gefietst met de app, dat is ruim zes keer de wereld rond. Een mooi resultaat!” De fietscampagne leverde niet alleen deelnemers in de app op, maar droeg ook bij aan de informatievoorziening over de werkzaamheden. Zo zijn fietsers geïnformeerd over hinder op hun route en werden zij beloond door promoteams langs de weg als zij, ondanks omleidingen, alsnog de fiets pakten.

Donaties aan lokale goede doelen

Deelnemers van Go Velo deden in de app donaties aan lokale goede doelen. Zo is er vorig jaar een donatie voor De Margrietschool in Halfweg bij elkaar gespaard. De lokale goede doelen van dit jaar waren Tuinen van West in Amsterdam en Don Bosco Halfweg-Zwanenburg. Met de donatie kocht Don Bosco sportartikelen, zoals voetballen en tafeltennisbatjes. Deelnemers vinden het leuk om te sparen voor lokale goede doelen, blijkt uit de populariteit van deze acties in de app. En ook Don Bosco is er blij mee. Edwin Hagemeijer, voorzitter Don Bosco: “De werkzaamheden in Halfweg duren al een tijdje en zorgen soms voor hinder in het dorp. Mooi dat Don Bosco één van de goede doelen was en dat er met deze donatie iets terug gedaan is voor het dorp. En met de sportartikelen die we hiervan gekocht hebben, kunnen we onze kinderen leuke sportieve activiteiten aanbieden."

Beloning voor iedere fietskilometer met Go Velo

De Go Velo-app houdt gefietste kilometers bij en motiveert om regelmatig met de fiets te gaan. Voor iedere gefietste kilometer ontvangen deelnemers een punt. Met deze punten sparen fietsers voor producten van lokale ondernemers en donaties aan goede doelen. Het fietsprogramma kan ingezet worden door bijvoorbeeld werkgevers om hun medewerkers te stimuleren de fiets te pakken of, zoals hier is gedaan, bij wegwerkzaamheden.

Deelnemers aan Go Velo spaarden voor sportartikelen voor Don Bosco. V.l.n.r. Eva van Schaijk (Go Velo), Michael Noordenbos (penningmeester Don Bosco) en Edwin Hagemeijer (voorzitter Don Bosco).