Bereikbaarheid

De N200 gaat tussen Amsterdam en Halfweg flink op de schop. 1 oktober 2018 zijn we begonnen. Het werk duurt tot het voorjaar van 2020. Hieronder leggen we uit wat u hier als weggebruiker van kunt merken en wat u kunt doen om zo min mogelijk last te hebben van afsluitingen.

 

 

Check voor vertrek www.denieuwen200.nl voor de actuele verkeerssituatie. Kijk live mee op de camera’s om te zien hoe druk het is en plan uw route. Ga goed voorbereid op weg!

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Hinder voor autoverkeer tussen Amsterdam en Halfweg

  • In beide richtingen is één N200-rijstrook beschikbaar. Oversteken bij kruispunten blijft mogelijk.
  • De zijwegen van de N200 in Halfweg, richting Westpoort, Amsterdam Nieuw-West en West en de op- en afrit van de A10 blijven bereikbaar. Wel zijn er afsluitingen nodig, soms van een paar dagen en soms een paar weken. We sluiten nooit meerdere zijwegen tegelijk.
  • Automobilisten moeten rekening houden met gemiddeld 15 minuten extra reistijd. We houden het verkeer continu in de gaten. Zo kunnen we waar mogelijk extra maatregelen nemen.
  • Niet alleen de N200, maar ook omliggende wegen krijgen te maken met meer verkeer.
  • In het voorjaar van 2019 wordt de Haarlemmerweg ten oosten van de kruising met de Admiraal de Ruijterweg een lang weekend afgesloten.
  • Medio mei 2019 beginnen we met de sloop van de Boezembruggen. We starten met de sloop van de zuidelijke brug (inclusief de fietsbrug). Het verkeer kan gebruik maken van de noordelijke brug. Voor fietsers en voetgangers geldt een omleidingsroute. Aansluitend wordt de gehele nieuwe Boezembrug gebouwd. Zodra de nieuwe brug klaar is, wordt de noordelijke brug gesloopt.

We raden automobilisten aan om hun navigatie te gebruiken en te rijden via de A9-A4-A10 of A5-A9. Andere (sluip)routes zijn niet geschikt voor veel verkeer en leiden tot extra reistijd. Gele borden en tekstkarren langs de weg geven de adviesroutes aan.

Hinder voor (brom)fietsers en voetgangers

Het fietspad ten zuiden van de N200 wordt afgesloten en (brom)fietsers worden omgeleid. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen de N200 blijven oversteken bij kruispunten. Wel zijn er enkele afsluitingen bij de kruisingen waarbij oversteken tijdelijk niet mogelijk is. Fietsers en voetgangers worden dan omgeleid via de dichtstbijzijnde kruising.

Op www.denieuwen200.nl/fiets is alle informatie over fiets- en voetpaden gebundeld. In één kaart worden alle actuele afsluitingen en omleidingen weergegeven en deze wordt steeds bijgewerkt. Via onze website en onze online kanalen houden we u op de hoogte.

Openbaar vervoer

  • Station Sloterdijk blijft gewoon bereikbaar voor trein, tram, bus en uzelf
  • Bus 80 blijft ondanks de werkzaamheden de normale dienstregeling rijden. Op het stuk A200 voor Halfweg richting Amsterdam kan de bus bij eventuele file tijdens de werkzaamheden over de vluchtstrook.
  • De bussen van GVB rondom de N200 blijven rijden, er is alleen zo nu en dan kleine omleiding.

Wat kunt u zelf doen om overlast te beperken?

Reis met het ov, of de fiets en mijd in ieder geval de spits!

Het is onmogelijk om hinder door afsluitingen te voorkomen. Het beste is daarom om uw auto te laten staan en het ov of de fiets te pakken. Moet u toch met de auto? Mijd dan zo veel mogelijk de ochtend- en avondspits en rijd via de A9-A4-A10 of A5-A9.

Goed voorbereid op weg met actuele reisinformatie

We brengen u voor en tijdens uw reis op de hoogte van de actuele verkeerssituatie en afsluitingen. Bekijk daarom voor vertrek de reisinformatie via de kaart op de homepagina van deze website of gebruik Google Maps, Waze. of Flitsmeister. Zo gaat u altijd goed voorbereid op weg.