De N200 gaat tussen Amsterdam en Halfweg flink op de schop. 1 oktober 2018 zijn we begonnen. Het werk duurt tot het voorjaar van 2020. Hieronder leggen we uit wat u hier als weggebruiker van kunt merken en wat u kunt doen om zo min mogelijk last te hebben van afsluitingen.

Check voor vertrek www.denieuwen200.nl voor de actuele verkeerssituatie. Kijk live mee op de camera’s om te zien hoe druk het is en plan uw route. Ga goed voorbereid op weg!

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Hinder voor autoverkeer tussen Amsterdam en Halfweg

  • In beide richtingen is één N200-rijstrook beschikbaar. Oversteken bij kruispunten blijft mogelijk.
  • De zijwegen van de N200 in Halfweg, richting Westpoort, Amsterdam Nieuw-West en West en de op- en afrit van de A10 blijven bereikbaar. Wel zijn er afsluitingen nodig, soms van een paar dagen en soms een paar weken. We sluiten nooit meerdere zijwegen tegelijk.
  • Automobilisten moeten rekening houden met gemiddeld 15 minuten extra reistijd. In oktober 2018 zal dit meer zijn, omdat verkeer moet wennen aan de nieuwe situatie. We houden het verkeer continu in de gaten. Zo kunnen we waar mogelijk extra maatregelen nemen.
  • Niet alleen de N200, maar ook omliggende wegen krijgen te maken met meer verkeer.
  • In het voorjaar van 2019 wordt de Haarlemmerweg ten oosten van de kruising met de Admiraal de Ruijterweg een lang weekend afgesloten.
  • De Boezembruggen in Halfweg vervangen we in het voorjaar van 2019 een voor een. Hierdoor blijft autoverkeer mogelijk.

We raden automobilisten aan om hun navigatie te gebruiken en te rijden via de A9-A4-A10 of A5-A9. Andere (sluip)routes zijn niet geschikt voor veel verkeer en leiden tot extra reistijd. Gele borden en tekstkarren langs de weg geven de adviesroutes aan.

Hinder voor (brom)fietsers en voetgangers

Het fietspad ten zuiden van de N200 wordt afgesloten en (brom)fietsers worden omgeleid. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen de N200 blijven oversteken bij kruispunten. Wel zijn er enkele afsluitingen bij de kruisingen waarbij oversteken tijdelijk niet mogelijk is. Fietsers en voetgangers worden dan omgeleid via de dichtstbijzijnde kruising.

Op onderstaande kaartjes staat de reguliere omleidingsroute voor fietsers die geldt tijdens een groot deel van de werkzaamheden. Tijdelijke afsluitingen en omleidingen staan niet op deze kaarten, maar zijn verwerkt op de kaart op de homepagina van deze website

Vanaf maart 2019 gaat het fietspad over de Boezembrug in Halfweg dicht. (Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid. Zodra de omleidingsroute bekend is, leest u daarover meer op deze pagina.

Openbaar vervoer

  • Station Sloterdijk blijft gewoon bereikbaar voor trein, tram, bus en uzelf
  • Bus 80 blijft ondanks de werkzaamheden de normale dienstregeling rijden. Op het stuk A200 voor Halfweg richting Amsterdam kan de bus bij eventuele file tijdens de werkzaamheden over de vluchtstrook.
  • De bussen van GVB rondom de N200 blijven rijden, er is alleen zo nu en dan kleine omleiding.

Wat kunt u zelf doen om overlast te beperken?

Reis met het ov, of de fiets en mijd in ieder geval de spits!

Het is onmogelijk om hinder door afsluitingen te voorkomen. Het beste is daarom om uw auto te laten staan en het ov of de fiets te pakken. Moet u toch met de auto? Mijd dan zo veel mogelijk de ochtend- en avondspits en rijd via de A9-A4-A10 of A5-A9.

Goed voorbereid op weg met actuele reisinformatie

We brengen u voor en tijdens uw reis op de hoogte van de actuele verkeerssituatie en afsluitingen. Bekijk daarom voor vertrek de reisinformatie via de kaart op de homepagina van deze website of gebruik Google Maps of Waze. Zo gaat u altijd goed voorbereid op weg.