De combinatie KWS en Van Hattum en Blankevoort voert de werkzaamheden voor het project De Nieuwe N200 uit. Zij werken tijdens de uitvoering nauw samen met andere ondernemingen uit het Koninklijke VolkerWessels concern: Vialis en Visser & Smit Hanab. Om het voor iedereen overzichtelijk te houden, presenteert de combinatie zich als één afzender: ééN200.

 

Met deze gezamenlijke naam en een bijpassend logo is direct duidelijk dat de vier bedrijven met vereende kracht voor de Nieuwe N200 aan de slag gaan. Ook wordt nauw samengewerkt met KWS OCE (Opsporen Conventionele Explosieven).

De werkzaamheden

De N200 krijgt tussen Halfweg en Amsterdam een flinke opknapbeurt. Groot onderhoud aan de weg en dijk, nieuwe drinkwatertransportleidingen, een nieuwe brug bij Halfweg, de aanleg van een ecopassage en vanaf de Seineweg een groene stedelijke weg Amsterdam in. Door alle werkzaamheden slim te combineren, zijn de plannen beter, is de hinder korter en zijn de kosten lager. Het traject start ten westen van de boezembruggen in Halfweg en loopt door tot de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam.

Planning

De eerste fase van het project bestaat uit onderzoek en diverse voorbereidende werkzaamheden en duurt tot oktober 2018. Hierna legt ééN200 de nieuwe drinkwatertransportleidingen aan en werkt zij aan de ophoging van de dijk. De nieuwe drinkwaterleidingen worden naar verwachting in april 2019 in gebruik genomen. Vervolgens start de reconstructie en herinrichting van de N200 en de bouw van de nieuwe brug in Halfweg. De verwachting is dat alle rijstroken van de Nieuwe N200 uiterlijk 1 december 2019 weer in gebruik zijn. De totale werkzaamheden lopen tot mei 2020, dan is ‘De Nieuwe N200’ helemaal gereed.

Vragen over werkzaamheden?

Heeft u vragen, opmerkingen of klachten over de bouwwerkzaamheden? Dan kunt u terecht op het volgende e-mailadres: info@eeN200.nl.