Het wegdek van de N200 is aan vervanging toe. De weg krijgt geluidsreducerend asfalt en een nieuwe inrichting. 

Vanaf de Seineweg in Amsterdam is de N200 nu een stedelijke weg met een brede middenberm en bomen. De snelheid gaat naar 50 km/h en de weg biedt meer ruimte aan fietsers en voetgangers. We werken aan meer oversteekplaatsen met verkeerslichten voor voetgangers en fietsers. En nieuwe bruggen waar zij het water over kunnen. Dankzij deze nieuwe oversteken is Sloterdijk beter verbonden met de omliggende wijken van de stad. Het huidige fietspad langs de N200 is verbeterd als onderdeel van de hoofdroute Haarlem - Amsterdam.

Werkzaamheden en planning

De werkzaamheden van het project De Nieuwe N200 schieten op. Om het werk af te maken, zijn er in 2020 nog afsluitingen van de N200 nodig. We gaan bijvoorbeeld de oude drinkwatertransportleidingen onder de N200 vullen met schuimbeton en brengen het definitieve asfalt aan op de weg. We doen dit ’s nachts en in het weekend, omdat er dan minder verkeer op de weg is. Bekijk het actuele overzicht van afsluitingen. Ook na maart 2020 komen er nog afsluitingen. Hiervan zijn de precieze data nog niet bekend. 

Meer weten over de stedelijke weg in Amsterdam? Kijk op de pagina Seineweg - Admiraal de Ruijterweg voor actuele informatie over het werk, de planning, hinder en bereikbaarheid. Ook plaatsen we daar regelmatig mooie foto's en video's.

> Naar de pagina Seineweg - Admiraal de Ruijterweg

Animatie van het werk aan de N200

Het werk aan de Nieuwe N200 levert verkeershinder op. We doen er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken.